V Mirni, Šentrupertu in Krškem klestila nekaj centimetrov debela toča

Toča v Krškem.

V Mirni, Šentrupertu in okolici ter v Krškem je popoldne klestila toča, debela nekaj centimetrov. Debelino toče prikazujejo slike, objavljene na družbenih omrežjih. Škoda naj bi bila velika.

 

Iz dela Dolenjske in Posavja ter tudi delno iz Bele krajine poročajo o toči, ki je zajela nekatere kraje in povzročila veliko škodo. V Krškem je velika toča razbijala avtomobile in strehe. Ponekod je poplavljala meteorna voda.

Po besedah krškega župana Janeza Kerina je nekaj centimetrov debela toča popoldne poškodovala strehe, avtomobile, okna, drevesa in seveda pridelke. Škodo je po njegovih besedah v tem trenutku nemogoče oceniti, saj so vse razpoložljive gasilske enote še na terenu. “Trenutno čistimo razdejanje, pokrivamo strehe in delamo vse drugo, da zaščitimo premoženje občanov,” je dejal za STA.

Največ škode je po njegovih besedah v naseljih Gora, Cesta, Dunaj, Trška Gora, Sotelsko, Sremič, Videm in stari del mestnega jedra Krškega. Škoda bo po njegovi oceni velika, zato bodo morali najverjetneje za pomoč zaprositi državo.

Toča Krško.

A. V.