V metliškem lokalu razbijal inventar; voznica napihala 0,74 miligramov alkohola

Vinska vigred v Metliki (vir: https://vinska-vigred.si/sl/galerija/vinska-vigred-2022/)

Vinska vigred v Metliki je vinski festival, na katerem naj bi udeleženci na kulturen in zmeren način preizkusili lansko vinsko letino, a se pri tem tudi zgodi, da nekateri preveč globoko pogledajo v kozarec. Tako je bilo tudi na letošnji vigredi.

V noči s petka na soboto so tako policiste poklicali na pomoč iz enega od gostinskih lokalov v
Metliki, kjer je vinjen 32-letnik razbijal inventar ter motil javni red in mir. Ker se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

V soboto ponoči so policisti v Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili 38-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Preprečili so ji nadaljnjo vožnjo in jo odpeljali v prostore za pridržanje.

Nekateri pa so si vigred tudi nekoliko podaljšali. Tako so policisti danes ponoči v Metliki ustavili 41-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

A. V.