V Krki delovna nesreča s smrtnim izidom

Po podatkih, ki smo jih pridobili, je v noči iz četrtka na petek v Krkinem obratu v Bršljinu, v Novem mestu, prišlo do tragičnega dogodka. 52-letni vzdrževalec, po naših podatkih doma iz Hrastulj pri Škocjanu, je pri opravljanju svojega dela padel približno 10 metrov v globino. Padca ni preživel.

Ko smo danes okoliščine nesreče preverjali v Krki, so nam iz Službe za odnose z javnostmi sporočili, da izgubo sodelavca globoko obžalujejo. Več informacij o vzroku dogodka pa da ne morejo podati, ker je preiskava pristojnih organov o vzrokih še v teku.

Na vprašanje, kako to, da je bil vzdrževalec sam v zgradbi in ali je to v skladu z zakonodajo, pa tudi glede tega, da naj bi zaposleni v obratu v Bršljinu že nekaj časa pred tem opozarjali na nekatere pomanjkljivosti, povezane z varstvom pri delu, pa so iz Krkine službe sporočili, “da je usposobljenost zaposlenih za pravilno in varno delo v Krki eden od osnovnih pogojev za razporeditev zaposlenih na določena dela in za pravilen in varen potek dela”. Dodali so, da nenehno izvajajo številna usposabljanja, nekateri sodelavci pa so bili zaradi različnih zahtev delovnega mesta vključeni v več usposabljanj.

Na naše vprašanje o tem, koliko težjih delovnih nesreč je bilo v zadnjih desetih letih, pa so nam odgovorili, da je bila v tem času “ena težja nezgoda in, žal, še ena smrtna žrtev v prometni nezgodi na službeni poti”.

A. L.