V javnost pricurljal posnetek z zabave: “Ženske niso normalni ljudje”

Aleksander Jevšek, nekdanji šef kriminalistov, in Janko Goršek, nekdanji direktor Policije (vir: Zajem zaslona)

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek z ene od policijskih zabav, na katerem se nekdanji šef kriminalistov Aleksander Jevšek in nekdanji direktor Policije Janko Goršek (oba SD) posmehujeta in norčujeta iz žensk, češ, da “ženske niso normalni ljudje”.

Jevšek, zdajšnji minister za minister za kohezijo in regionalni razvoj, po navedbah nekaterih naj bi nasledil celo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan, pa izrazi upanje, da izjava ne bo prišla v javnost, saj da ga je sicer “oplel”.

Zabave oz. internega sestanka (kot kaže policistov ali pa SD) v eni od gostiln so se udeležili zgolj moški. Pred Jevškom na posnetku nastopi nekdanji generalni direktor Policije Janko Goršek, ki pove, da so mu organizatorji povedali, da so se srečanja udeležili zgolj moški, kar ga veseli. To namreč pomeni, “da bom nekaj ur vsaj med normalnimi ljudmi”, je dejal.

Temu so se, kot prikazuje posnetek, navzoči smejali. Nato jih nagovori še Jevšek, ki se pridruži predhodniku in ponovi, da so na sestanku “vsaj normalni ljudje”. Ob tem pa doda, da upa, da ta izjava ne bo prišla v javnost, saj da ga je sicer oplel.

Jevšek je sicer minister iz vrst SD, stranke, ki vsaj na deklarativni ravni zagovarja enakost spolov. Pristaš SD je tudi Goršek, njegov sin pa je predsednik podmladka SD.

A. V.