V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati burkinije

V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati ženskam kopanje v burkinijih ali drugih oblačilih. Tamkajšnja županja iz napredne stranke Lige Anna Maria Cisint je napovedala takšen ukrep do oktobra.

 

“Delamo na pripravi ustreznega ukrepa, ki prepoveduje kopanje v morju oblečen, v burkiniju ali kako drugače pokrit. Resni smo, do oktobra bo pripravljen ukrep,” je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa dejala županja.

Kot je dejala, je proti “vračanju v srednji vek”. Nedavno je že napisala javno pismo muslimanski skupnosti, v katerem jo poziva, naj se ne kopajo v oblačilih. V pismu je po takratnem poročanju tržaškega Primorskega dnevnika spomnila na velike investicije v preureditev njihovega kopališča, zato “postaja nesprejemljivo obnašanje muslimanskih tujcev, ki običajno gredo v vodo s svojimi oblačili”.

Na plaži v bližnjem Trstu pa so skupini muslimanskih žensk nedavno že preprečili kopanje v oblačilih. Ženske so se po poročanju Anse želele kopati v ženskem delu plaže Lido Pedicin, ki je edina v Evropi razdeljena z zidom na ženski in moški del, a so jim to preprečili.

A. V.