V grosupeljskem domu starejših sorodnica udarila stanovalca in dogajanje predvajala na družbenem omrežju

V Domu starejših Grosuplje je v torek sorodnica udarila stanovalca, celotno dogajanje pa predvajala na družbenem omrežju. Na to, kaj se dogaja, je dom opozoril moški, ki je dogajanje gledal na družbenem omrežju.

 

V domu so ob dogodku pretreseni in ga obsojajo, je v izjavi za medije danes pojasnila direktorica DSO Grosuplje Metka Velepec Šajn. “V domu imamo ničelno toleranco do vsakega nasilja. Tega se zavedajo tudi vsi naši zaposleni, zato so ob dogodku takoj ukrepali. Poklicali so mene, vodjo zdravstveno negovalne enote in policijo,” je pojasnila. Gre sicer za osamljen primer nasilja pri njih, je zatrdila.

Na kraj dogodka je direktorica prispela nekaj minut po obvestilu, prav tako pa je bila nekaj minut po pozivu v domu tudi policija. Skupaj so po njenih navedbah izvedli vse potrebne postopke in ukrepe, da so stanovalca zaščitili, sorodnica pa je morala po prihodu policije dom zapustiti.

Podrobnejših podatkov v zvezi z dogodkom, predvsem zakaj je do njega prišlo, zaradi varovanja osebnih odatkov, niso želeli razkriti.

Po oceni ministrstva za soldiarno prihodnost, kjer so bili o zadevi obveščeni včeraj, so se v domu na dogodek primerno odzvali.

V SDS so sicer ravno danes zahtevali sklic izredne seje državnega zbora, na kateri bi spregovorili o stanju v domovih za starejše. Težava je predvsem pomankanje kadra, s čimer se po besedah direktorice srečujejo tudi v grosupeljskem DSO.

A. V.