V Golobovem strateškem svetu za prehrano dobivajo moč vegani, promotorji prehranskih dodatkov in “Herbalife religije”

Fotografija je simbolična.

Predsednik vlade Robert Golob bi rad ob podpori svojega strateškega sveta za prehrano spremenil jedilnike in uvedel veganske malice v vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za ostarele, skratka v vseh javnih zavodih.

Doc. dr. Nada Rotovnik Kozjek, pionirka na področju klinične prehrane v Sloveniji, ob tem navaja, da je uvajanje veganskih obrokov v šole in bolnišnice grožnja javnemu zdravju.

“Veganstvo je vera. Veganstvo zagovarjajo taki, ki niso prestopili praga medicinske fakultete,” je dejala za portal  Preiskovalno.si. Sama zagovarja zdrav način prehranjevanja.

Ona in njeni kolegi zdravniki pa so zaradi nasprotovanja veganstvu tarča napadov in žalitev. V Golobovem strateškem svetu za prehrano dobivajo moč vegani, promotorji prehranskih dodatkov in “Herbalife religije”.

Nada Rotovnik Kozjek je zdravnica, specialistka anesteziologije, intenzivne in perioperativne medicine ter terapije bolečine, ustanoviteljica in vodja enote za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu Ljubljana in predsednica slovenskega ter članica evropskega in ameriškega združenja za klinično prehrano. Je tudi zdravnica slovenskih olimpijskih reprezentanc in svetuje o pravilni športni prehrani. Tudi sama se ukvarja s športom.

Strateški svet za prehrano deluje v okviru kabineta predsednika vlade, sestavlja ga 19 članov, vodi ga dr. Nataša Fidler Mis. (Strateški svet za prehrano)

M. D.