V Gibanju Svoboda imajo hude težave pri sestavljanju liste kandidatov za evropske volitve

Čeprav gre za največjo vladno stranko, imajo v Gibanju Svoboda hude težave s sestavo liste kandidatov za bližajoče se volitve v Evropski parlament. Predsednik stranke Robert Golob je v obupu mesto na listi ponujal celo Marti Kos, ki se je s stranko zaradi nesoglasij pred časom razšla, a ga je zavrnila, poročajo mediji. Naj ga odstranijo z liste, je zahteval tudi zdajšnji strankin evropski poslanec Klemen Grošelj.

 

Grošelj naj bi sicer odstranitev z liste zahteval, ker naj bi ga v stranki želeli postaviti na predzadnje mesto, čeprav je imel obljubljeno eno od prvih mest. Ob tem naj bi po poročanju medijev stranki tudi sporočil, da izstopa iz njenega članstva.

Gibanje Svoboda ima tako še vedno tri nepopolnjena mesta na listi, ki naj bi jo sicer predvidoma predstavilo v soboto. V stranki med drugim ne najdejo kandidata za prvo mesto na listi. Po poročanju medijev naj bi Golob to mesto ponudil Marti Kos, s katero sta se politično razšla, a ga je zavrnila.

Med kandidati Gibanja Svoboda tako ostaja aktualna evropska poslanka Irena Joveva, po neuradnih informacijah pa še direktor postojnske porodnišnice in nekdanji poslanec LDS-a Aleksander Merlo, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, poslanca Tamara Vonta in Uroš Brežan, sicer nekdanji minister za naravne vire in prostor, ter državna sekretarka za odnose z DZ-jem v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper.

A. V.