V dveh dneh prijeli 28 migrantov

Fotografija je simbolična.

V petek in danes so policisti Policijske uprave Novo mesto izsledili in prijeli 28 migrantov, od tega 23 v Beli krajini in 5 na mejnem prehodu Obrežje.

Policisti Policijske postaje Črnomelj so v petek, 22. junija, in danes, 25. junija, med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 23 migrantov.

Migrante so prijeli v Preloki, Tribučah in v okolici Damlja. Pri tem je bilo 15 Pakistancev in 8 Indijcev.

S Policijske uprave Novo mesto ne poročajo o tem, kaj se je zgodilo po prijetju, ali so jih odpeljali v azilni dom ali pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Obrežju so jih našli 5 in jih predali hrvaškim varnostnim organom

V petek pa so 5 migrantov našli tudi na Mejnem prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, ko je na prehod pripeljal voznik tovornega vozila bosanskih registrskih oznak.
Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so pri preverjanju z napravami za zaznavanje srčnega utripa in prisotnosti CO2 ugotovili povečane vrednosti.

V  tovornem delu vozila so našli dva državljana Iraka in tri državljane Irana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so vseh pet migrantov, prijetih na Obrežju, predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.