V Beli krajini, pod Gorjanci in na kočevsko-kostelskem območju prijeli 86 migrantov, tudi na vlaku v Uršnih Selih

Z novomeške in ljubljanske policijske uprave poročajo o 86 prijetih tujcih, ki so državno mejo prestopili nezakonito. Novomeški policisti so jih prijeli v več belokranjskih krajih, med drugim danes zjutraj tudi na vlaku, ki je iz Bele krajine peljal v Novo mesto. Ljubljanski policisti pa so nezakonite migrante prijeli razpršeno na kočevsko-kostelskem območju.

Novomeški policisti so prijeli 64 tujcev, za katere so ugotovili, da so nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeli so jih v naslednjih krajih:

V petek popoldne so v Dobličah prijeli 7 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. V Sečjem Selu pri Vinici so prijeli 9 državljanov Bangladeša.

V soboto opoldne so v Berčicah pri Metliki prijeli 16 tujcev, za katere se je izkazalo, da gre za državljane Bangladeša.

V nedeljo so v Jerneji vasi pri Dobličah (občina Črnomelj) prijeli 7 tujcev. Še 7 so jih prijeli v Metliki. V obeh primerih naj bi šlo za državljane Pakistana, Indije in Maroka.

Danes zgodaj zjutraj pa so na vlaku v Uršnih Selih prijeli še 5 tujcev (Alžirija, Libija in Maroko), ki so poskušali z vlakom odpotovati proti Ljubljani. Izkazalo se je, da ne morejo pojasniti, kako so prišli v Slovenijo, zato so jih pridržali.

Nezakonite migrante so ob koncu tedna prijeli še v Semiču, Gabrju, Dolžu in Podgorju pri Pišecah.

Skupaj je bilo ob koncu tedna prijetih 32 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Pakistana, 9 državljanov Maroka, 6 državljanov Alžirije ter po dva državljana Indije in Libije.

Z ljubljanske policijske uprave pa poročajo, da so v petek in soboto prijeli 18 tujcev. Prijeli so jih v krajih Kostel, Borovec pri Kočevski Reki, Grčarice, Črna vas, Želimlje in Ljubljana.

Včeraj so prijeli še 4 tujce, in sicer v Dolgi vasi pri Kočevju in Slavskem Lazu.

Vsi prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Sirije, Maroka, Egipta, Irana in Libije.

C. R.