V Adrii Mobil in pri Goletovi kriminalisti izvajali preiskave

Novomeška Adria Mobil je na spletni strani Ljubljanske borze objavila obvestilo, da so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) včeraj izvajali preiskavo v podjetjih AMH, d. d. in Protej, d. o. o., v Novem mestu.

Kriminalisti preiskujejo sum zlorabe položaja v zadevi nakupa poslovnega deleža družbe Protej, d. o. o. v obdobju 2011/2012.

Kriminalistična preiskava je potekala tudi na domu generalne direktorice Sonje Gole.

Pri tem ni bila pridržana nobena oseba, preiskava v Adrii Mobil pa ni ovirala neposredni proizvodni proces, ki je potekal kot običajno, so zapisali v podjetju. Delo v režijskih službah, ki so neposredno povezane s proizvodnim procesom, je bilo opravljeno ob prisotnosti uradnih oseb. Poslovanje in delo v družbi danes poteka po ustaljenih tirih, še piše v obvestilu Adrie Mobil, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze.

Policija potrdila preiskavo, osumljene tri osebe

Policija je potrdila, da so kriminalisti NPU preiskave poslovnih in zasebnih prostorov opravili na podlagi sodne odredbe. Iskali so dokaze za utemeljitev kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pomoči pri tem kaznivem dejanju.

Storitve kaznivih dejanj so osumljene tri osebe, domnevna premoženjska korist, ki naj bi bila pridobljena s kaznivim dejanjem, pa znaša okoli 2,5 milijona evrov.

Spomnimo. Kriminalisti NPU so več hišnih preiskav opravili že marca 2015. Iskali so dokaze za domnevno oškodovanje družbe ACH pri prenosu lastništva Adrie Mobila z ACH na družbo Protej.

Družba Protej, v kateri so bili zbrani nekdanji menedžerji ACH, je bila lastnica družbe ACH, ki se je lani razdelila na tri dele: na družbo AMH z Adrio Mobil, Axor Holding s hotelsko divizijo in ACH2 z avtomobilsko divizijo. Lastnica AMH in s tem Adrie Mobil je prek nakupa Proteja postala francoska skupina Trigano.

C. R.