V 72 urah prijeli 212 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: portal srbskacafe)

Policijske uprave poročajo, da so v preteklih treh dneh skupno prijeli 212 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju PU Novo mesto so jih prijeli 47, na območju PU Ljubljana 55, na območju PU Koper oziroma predvsem na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 94, na območju PU Maribor pa 16. Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Policijska uprava Novo mesto: Prijeli so 47 ilegalnih migrantov

Včeraj so prijeli 33 migrantov, in sicer v krajih Močile, Tanča Gora, Rožič Vrh, Hrib, Sela pri Dragatušu, Križevska vas in Novo mesto. Prijeli so 29 Bangladešcev, dva Afganistanca, Pakistanca in Mjanmarca. Policijski postopki pa še niso zaključeni.

V torek so v Posavju prijeli 13 migrantov, in sicer so jih 8 prijeli na območju Velike Doline, Gorenjih Skopic, Dobove in Loč pri Dobovi. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (4), Maroka (2) in Irana (2). Med Kostanjevico na Krki in Zameškim pa so ustavili avtomobil znamke Toyota slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Iraka v vozilu prevaža 5 tujcev, in sicer tri Sirijce in dva Maročana.

V ponedeljek so v Dobovi na podvozju vagona tovornega vlaka našli 1 Egipčana. Vrnili so ga na hrvaško stran.

Policijska uprava Ljubljana: Prijeli so 55 ilegalnih migrantov

Včeraj so prijeli 49 migrantov (Pakistance, Irance in Afganistance). Prijeli so jih v krajih: Koprivnik, Unec in Ljubljana. Tudi s temi prijeti postopki še niso končani.

V ponedeljek so na območju Ljubljane prijeli Alžirca. Zaprosil je za azil.

V torek so na območju Ljubljane prijeli 5 migrantov (iz Maroka, Pakistana in Irana). Več ni znanega.

Policijska uprava Koper: Prijeli so 94 ilegalnih migrantov

Včeraj so prijeli 31 ilegalnih migrantov, vse na območju Ilirske Bistrice. Največ prijetih je bilo Afganistancev (10), sledijo Alžirci (7), Turki (6), Maročani (3), Pakistanci (2) in po en Libijec, Sudanec in Iračan. Tri so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran.

V ponedeljek so prijeli 59 ilegalnih migrantov. Največ so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice. Največ je bilo Afganistancev (26) in Pakistancev (20). Za azil je zaprosilo 10 migrantov, 9 se jih je izreklo za mladoletne in so jih nastanili v Center za tujce, 40 pa so jih vrnili na hrvaško stran.

V torek so prijeli 4 migrante, ki so jih tudi vrnili na hrvaško stran.

Policijska uprava Maribor: Prijeli so 16 ilegalnih migrantov

Prijeli so 14 migrantov, večinoma na območju Središča ob Dravi. Vse bodo vrnili na hrvaško stran.

V torek so pri Ormožu prijeli Alžirca in Maročana. Oba so vrnili na hrvaško stran.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih v preteklih treh dneh ne poročajo.

C. R.