V 72 urah prijeli 151 ilegalcev, dodatnih 8 so jih vrnili iz Italije

Fotografija je simbolična (vir: arhiv).

Po poročanju policijskih uprav so slovenski policisti v 72 urah, to je od ponedeljka do srede, skupno prijeli 151 ilegalnih migrantov, še 8 so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi.

Največ, kar 61, so jih prijeli na območju PU Novo mesto, od tega največ v Beli krajini (tudi v Črnomlju), na območju PU Ljubljane, od tega največ na Kočevskem, so jih prijeli 18.

Opazen je trend zmanjšanja nezakonitih prehodov oziroma prijetja tujcev na območju Ilirske Bistrice, povečujejo pa se prehodi na mariborskem in murskosoboškem območju.

PU Novo mesto: Prijeli 61 ilegalcev

V ponedeljek so prijeli 31 ilegalcev. Prijeli so jih v Dramljah, Sinjem Vrhu, Žuničih, Črnomlju in Jesenicah na Dolenjskem.

V torek so prijeli 19 ilegalcev. Prijeli so jih v Dolenjih Radencih, Križišču in Črnomlju.

V sredo so prijeli 11 ilegalcev, in sicer v Novem mestu in Župelevcih.

Prijeti so se izrekli za državljane: Bangladeša (24), Pakistana (11), Maroka (12), Irana (5), Sirije (3), Tunizije (2),  Libije (1), Alžirije 1) in Kosova (2).

PU Novo mesto praviloma poroča, da postopki so tujci še niso zaključeni, zato se ne ve, koliko jih vrnejo in koliko jih odpeljejo v azilni dom.

PU Ljubljana: Prijeli 18 ilegalcev

V ponedeljek so prijeli 7 ilegalcev, v krajih: Dolenji Lazi, Škofljica in Ljubljana.

V torek so prijeli 6 ilegalcev, v krajih: Prapročah, Kočevski Reki in Ljubljani.

V sredo so prijeli 5 ilegalcev, v krajih: Mozelj, Rajndol in Ljubljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Irana, Iraka, Jemna, Sirije, Maroka in Alžirije.

PU Koper: Prijeli 26 ilegalcev

V ponedeljek so prijeli 8 Alžircev, ki so jih v Sloveniji vrnili italijanski varnostni organi. Nadalje so obravnavali še 5 ilegalcev. Od tega tudi Hrvata, ki je imel pri sebi več različnih ponarejenih dokumentov.

V torek so prijeli 17 ilegalcev, največ na območju Pirana (9) in Ilirske Bistrice (7). Kar 14 jih je zaprosilo za azil.

V sredo so prijeli 1 Alžirca, na območju Kopra. Ilegalec je imel pri sebi večje število GSM aparatov, ki so ubili ukradeni.

PU Maribor: Prijeli 15 ilegalcev

V ponedeljek so prijeli 2 Indijca. V torek so prijeli 11 ilegalcev. V sredo so prijeli 2 ilegalca. Izrekli so se za državljane Indije (2), Pakistana (2), Iraka (6), Maroka (1), Alžirije (1) in Srbije (1).

PU Murska Sobota: Prijeli 39 ilegalcev

Ilegalne migrante so prijeli v devet skupinah, v katerih je bilo od 2 do 9 oseb. Na območju PP Lendava so prijeli 4, na območju PP Ljutomer pa 35 oseb. Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, 22), Maroka (6), Sirije (23, Palestine 5 in Iraka (6).

Kar 37 od 39 prijetih jih je zaprosilo za azil, včeraj so jih z avtobusom in spremstvom prepeljali v Ljubljano.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.