V 48 urah prijeli 93 migrantov, nekaj jih je ušlo

(vir: arhiv)

Slovenski policisti poročajo, da so 30. in 31. oktobra 2019 izsledili in prijeli 93 nezakonitih migrantov. Po 45 so jih prijeli na novomeškem in ljubljanskem delu države. Še tri so prijeli na območju Murske Sobote, ostali o prijetih ne poročajo ali pa poročila zaradi dela prostih dni dnevno ne pošiljajo (primer PU Koper). Ob tem so za sredo domačini iz Bele krajine poročali, da se pri Tanči Gori (občina Črnomelj) giblje večje število migrantov, vendar so policisti prijeli le enega. Ostali so se jim očitno spretno izognili.

Dodajmo, da je ta pot že utečena pot migrantov od Kolpe proti Bistrici, Miklarjem, Koprivniku, skratka, tako poniknejo v Kočevskem Rogu.

PU Novo mesto: Prijeli 45 migrantov in tihotapca, državljana Čečenije

V sredo so prijeli 24 migrantov, včeraj 21. V sredo so črnomaljski policisti na Tanči Gori prijeli Afganistanca, pri Žežlju (Vinica) 7 Sirijcev, Egipčana in Jemenca, pri Mali Lahinji in Stari Lipi po enega Alžirca, v okolici Doblič 3 Maročane, na avtobusni postaji v Preloki pa še Sirijca.

Novomeški policisti so okoli pol pete popoldne pred Birčno vasjo prijeli 6 Pakistancev in Indijca. Včeraj dopoldne so po pridržanju na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku privedli 41-letnega državljana Čečenije, ki jih je prevažal. Po zaslišanju so zanj odredili pripor.

V Brežicah so dodatno prijeli še Maročana, ki ni znal pojasniti, kako je prišel v Slovenijo.

Včeraj so črnomaljski policisti so v Ručetni vasi prijeli Afganistanca in Pakistanca. Pri Zapudju so popoldne prijeli 2 Iranca. Šentjernejski policisti so skupaj z novomeškimi na območju Cerovega Loga (občina Šentjernej) prijeli 15 državljanov Sirije in Iračana. Krški policisti so zjutraj v Kostanjevici na Krki prijeli Pakistanca.

Včeraj sta iz Kolpe med vasjo Vukovci in Kovačjim gradom pri Vinici gasilci potegnili dve moški trupli. Domnevno gre za utopljena tujca, točen vzrok smrti bo ugotovljen s sanitarno obdukcijo. Za pomoč pri ugotavljanju identitet so kriminalisti zaprosili tuje varnostne organe. Po prvih zbranih obvestilih naj bi moška (enega so iz Kolpe potegnili dopoldne okoli 11. ure, drugega okoli 15.30) utonila pri poskusu nezakonitega prestopa državne meje.

PU Ljubljana: Prijeli 45 migrantov

V sredo so prijeli 20 migrantov, včeraj pa 25. V sredo so jih prijeli na območju Dolnjih Retenj pri Velikih Laščah, Stružnice (Kostel), Rašice in Ljubljane, včeraj pa na območju Kočevja, Črnega Potoka (Kočevje) in Novih Lazov (Kočevska Reka).

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Pakistana, Alžirije, Afganistana in Sirije.

Iz obeh policijskih uprav poročajo, da policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Murska Sobota: Prijeli 3 migrante

Včeraj so prijeli 3 migrante. Dva bosta predana hrvaškim mejnim organom, tretji pa je zaprosil za azil in je bil nameščen v azilni dom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih 30. in 31. oktobra 2019 ne poročajo ali pa poročil v času dela prostih dni in praznikov dnevno ne pošiljajo (PU Koper).

C. R.