V 48 urah prijeli 198 migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična.

Od ponedeljka do danes zjutraj, od 6. do 6. ure, to je v 48, urah so slovenski policisti obravnavali 198 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, od tega so eno osebo vrnili italijanski varnostni organi. Hkrati so policisti sinoči, po 20. uri, približno 200 metrov nad križiščem v Štrekljevcu pri Semiču, na cesti proti Jugorju, prijeli dva beloruska državljana, ki sta v dveh mazdah prevažala 10 migrantov. Obema so odvzeli prostost.

PU Novo mesto: Prijeli 56 migrantov in dva tihotapca

Policisti so včeraj prijeli 38 migrantov in še 10 pri Štrekljevcu ter dva tihotapca. V ponedeljek pa so prijeli še 8 migrantov.

Migrante so včeraj prijeli območju Kota pri Damlju, Vranovičev (PP Črnomelj), Gabrja (PP Novo mesto), Dobrave ob Krki (PP Krško) in Metlike (po naših podatkih na območju Vranovič).

Sinoči po 20. uri so nad Štrekljevcem ustavili dva osebna avtomobila znamke Mazda, poljskih registrskih oznak. Vozila sta jih 21-letna državljana Belorusije, prevažala sta 10 Maročanov. Tihotapcema so odvzeli prostost in ju privedli k preiskovalnemu sodniku.

Po navedbah bralca, očividca, so tihotapska avtomobila obravnavali policisti, z dvema policijskima avtomobila, s prižganimi opozorilnimi znaki.

V ponedeljek so prijeli 7 migrantov, in sicer v Gradacu (občina Metlika) in Bračni vasi (Brežice). Še 1 so prijeli na mejnem prehodu Dobova, skritega v tovornem vlaku.

Vsi prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (29), Maroka (13), Pakistana (4), Afganistana (3), Iraka (5), Irana (1) in Alžirije (1), Policijski postopki s prijetimi pa še potekajo. Po doslej znanih podatkih bodo večino predali hrvaškim varnostnim organom.

Domačini v teh dneh poročajo o povečanem policijskem nadzoru meje (tudi helikopterskem) tudi na območju Gorjancev.

PU Ljubljana: Prijeli 33 migrantov

V ponedeljek so prijeli 12 migrantov, na območju Škocjana in Ljubljane.

Včeraj pa so prijeli 21 migrantov, in sicer na območju Knežje Lipe, Starega trga pri Ložu, Kočevja, Babnega polja in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Afganistana, Alžirije, Tunizije in Pakistana. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 100 migrantov, še enega vrnili iz Italije

Policisti so v dveh dneh prijeli 100 migrantov, še enega so vrnili italijanski varnostni organi.

Migrante so prijeli na območju PP Koper 41, PP Kozina 29, PP Piran 19, PP Ilirska Bistrica 11 in PP Sežana 1.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (51), Afganistana (28), Indije (10), Iraka (8), Bangladeša (3) in Maroka (1). Policijski postopki s prijetimi še potekajo.

PU Maribor: Prijeli 8 migrantov

Včeraj so na območju Središča ob Dravi prijeli 3 Maročane. Sinoči pa so prijeli še 5 Sirijcev. Vse bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih nezakonitih migrantih ne poročajo.

C. R.