V 24 urah prijeli kar 92 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: novilist.hr)

S policijskih uprav poročajo, da so včeraj in danes do 7. ure izsledili in prijeli kar 92 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem so jih 26 prijeli na območjih Bele krajine in Šentjerneja, 34 na območju Kočevja in Ljubljane, 31 na ilirskobistriškem območju in enega v Postojni

Policisti PU Novo mesto so ilegalne migrante izsledili in prijeli v krajih: Dalnje Njive, Vrčice, Učakovci, Metlika, Drašiči, Draga in Mali Ban (občina Šentjernej).

Policijski postopki z državljani Afganistana (7), Maroka (5), Alžirije (5), Pakistana (4), Bangladeša (4) in Mjanmara (1) še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja usoda še ni znana.

Policisti PU Ljubljana so včeraj in danes do 7. ure prijeli 34 tujcev (državljane  Pakistana, Maroka, Alžirije), ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Prijeli so jih na območju Kočevja in Ljubljane.

S PU Koper pa poročajo, da so obravnavali 32 migrantov, od tega 31 na Policijski postaji Ilirska Bistrica, enega Eritrijca pa na območju Postojne. Dva sta zaprosila za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih zaenkrat ne poročajo.

C. R.