V zadnjih dneh odtujenih kar 6 avtomobilov

V zadnjih dneh smo priča večjemu številu odtujitev osebnih avtomobilov v Beli krajini in delu Dolenjske.

V preteklih dneh so s Policijske uprave Novo mesto poročali o štirih ukradenih vozilih, danes poročajo še o dveh. 

  1. V Koroški vasi pri Novem mestu je najverjetneje med 20. in 23. aprilom (od sobote do torka) nekdo z dvorišča poslovnega prostora odtujil osebni avtomobil znamke Renault clio, kovinsko sive barve, registrskih oznak NM HP-139.

2. V Javorovici pri Šentjerneju je bil iz srede na četrtek, 24. in 25. april, z dvorišča stanovanjske hiše odtujen osebni avtomobil znamke Hyundai atos, rumene barve, registrskih oznak NM 92-08L.

V preteklih dneh pa so poročali o naslednjih krajah:

3. V torek, 23. aprila, ob 7. uri  je oškodovanka iz Sobenje vasi (občina Krško) policijo obvestila o tatvini osebnega avtomobila znamke Ford C Max kovinsko sive barve, registrskih oznak KK RL-266. Vozilo je bilo ukradeno z dvorišča gospodarskega objekta.

4. V torek, 23. aprila, okoli 4. ure, je bil v Lazah na območju PP Dolenjske Toplice ukraden avtomobil znamke Peugeot 206, kovinsko sive barve registrskih oznak NM SN-465.

5. V noči na sredo, 24. april, so policisti pri Rožnem Dolu ustavili avtomobil, v katerem so bili trije Alžirci, policisti so ugotovili, da so ti v Črešnjevcu pri Semiču pred tem odtujili osebni avtomobil znamke Volkswagen golf. Avto so zasegli.

6. V noči na sredo, 24. april, je bil v Belčjem vrhu pri Dragatušu odtujen osebni avtomobil znamke Opel astra karavan, kovinsko sive barve, registrskih oznak LJ 29-UPP.

Odtujena vozila imajo tudi skupno točko. To so kontaktni ključi, ki so jih lastniki pustili v odklenjenih vozilih.

Policija zato ponovno svetuje, da ključev ne puščamo v vozilih. Vozila je treba zakleniti tudi v primeru, ko so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš. Ključe je treba hraniti na varnem mestu.

Tudi kolesa in mopede je treba hraniti v garažah ali podobnih objektih ter vrata objektov zaklepati.

To so osnovni samozaščitni ukrepi, s katerimi lahko bistveno zmanjšamo tveganje, da postanemo žrtve kaznivega dejanja, še sporočajo s PU Novo mesto.

C. R.