torek, 16 julija, 2024
Doma Bela krajina V 24 urah prijeli 78 ilegalnih migrantov

V 24 urah prijeli 78 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: drukciji.ba)

Policisti so včeraj prijeli 78 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Kraji prijetja so različni, še najmanj so jih prijeli res ob meji. Na območju PU Novo mesto so jih prijeli 52, na območju PU Ljubljana 15 in v Ilirski Bistrici 11.

Na območju PU Novo mesto so prijeli 52 migrantov, in sicer v krajih: Vukovci, Sinji Vrh in Breg pri Sinjem Vrhu (občina Črnomelj), Trnovec (občina Metlika) in Koroška vas (občina Novo mesto) ter Družinska vas (Občina Šmarješke Toplice).

Policijski postopki z 32 državljani Pakistana, devetimi državljani  Alžirije, devetimi državljani Bangladeša in dvema državljanoma Maroka še niso zaključeni. Zato njihova nadaljnja pot še ni znana.

S PU Ljubljana pa so sporočili, da so včeraj na območju Ljubljane prijeli 15 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Sloveniji. Vseh 15 je zaprosilo za azil. Izrekli pa so se za državljane Alžirije (8), Maroka (5) in Afganistana (2).

Na območju PU Koper pa so prijeli 11 tujcev, vse na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za državljane Irana (5), Eritreje (3) in Afganistana (3). Devet so jih vrnili na hrvaško stran, dva pa sta zaprosila za azil.

Iz ostalih policijskih uprav zaenkrat ne poročajo o prijetih.

C. R.