V 24 urah prijeli 72 ilegalcev in pet tihotapcev

(vir: DW)

Včeraj in danes do 6. ure so slovenski policisti prijeli 72 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Hkrati so prijeli 4 voznike in sopotnika, ki so ilegalce prevažali v avtomobilih.

Največ, kar 23, so jih prijeli v občini Črnomelj in v Novem mestu.

PU Novo mesto: Prijeli 27 ilegalcev + prevoznika (državljana Avstrije)

Pri tem so 23 ilegalnih migrantov prijeli v Kanižarici, Gorenjih Radencih in Učakovcih (občina Črnomelj), ter v Novem mestu.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (9), Sirije (4), Alžirije (4) Irana (4), Palestine in Iraka.

Na avtocestnem postajališču pa so brežiški policisti prijeli 22-letnega državljana Avstrije, ki je v vozilu prevažal 4 Turke. Voznika so pridržali, policijski postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 19 ilegalcev + prevoznika (državljana Litve)

Prijeli so jih v krajih Babno polje, Otavice, Podgora pri Ložu in v Ljubljani.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Alžirije, Palestine, Iraka, Egipta in Sirije. V Podgori pri Ložu so prijeli tudi državljana Litve, ki je prevažal in organiziral prevoz tujcev. Voznika so pridržali, postopki s prijetimi pa še niso končani.

PU Celje: Prijeli 4 ilegalce + prevoznika (slovenskega državljana)

Na območju Rogatca so sinoči ustavili 41-letnega voznika osebnega vozila, državljana Slovenije, ki je vozil 4 državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili. Vsi štirje Afganistanci so zaprosili za azil.

PU Koper: Prijeli 19 ilegalcev + prevoznika in pomagača (Pakistanca)

Skupno so jih prijeli 19, od tega 12 na območju Ilirske Bistrice in 7 na območju Kozine. Šest jih je zaprosilo za azil, ostale bodo vrnili.

V Ilirski Bistrici dodatno obravnavajo dva Pakistanca, voznika in sopotnika, ki sta v vozilu prevažala šest Iračanov. Vseh šest je zaprosilo za azil.

Ostali prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (5), Egipta (5), Pakistana (2) in Alžirije (1).

PU Maribor: Prijeli 3 ilegalce

Na območju Središča ob Dravi so včeraj prijeli dva Turka in Sirijca. Vrnili so jih na hrvaško stran.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo, s tem, da nam PU Murska Sobota poročila ni posredovala.

C. R.

novo staro popularno
GROZA

KDAJ BO TEGA KONEC?

Miki miska

Ko nas prevladajo..prej ne.

Upokojenec

Tega ne bo nikoli konec, ker STRANKA SD NA ČELU Z ŽIDANOM ZAGOVARJA NASILNE MUSLIMANSKE MIGRANTE?? VPRAŠANJE ČE SODELUJE STRANKA SD PRI TIHOTAPLJENJU MIGRANTOV.?? ŠARCU, POKLUKARJU, ŽIDANU, LUKI MESECU, CERARJU SE JEBE ZA SLOVENIJO IN SLOVENSKE DRŽAVLJANE.. V SLOVENIJI JE POLNO MUSLIMANOV DŽIHADISTOV VAHABISTOV. Eden takih je v JESENICAH, ALIM HASANAGIĆ, KI JE SODELOVAL Z TERORISTOM BILANOM BOSNIČEM. KMALU BO POČILO TUDI PRI NAS, KER NAŠA vlada ni sposobna zaščititi ljudi pred nasilnimi muslimanskimi teroristi ISISA migranti. Na vladi imamo izdajalce Slovenije, ZAKAJ NE DELAJO ZA DOBROBIT SLOVENIJE?