sobota, 13 julija, 2024
Doma Bela krajina V 24 urah prijeli 58 migrantov

V 24 urah prijeli 58 migrantov

Fotografija je simbolična.

Policisti so včeraj izsledili in prijeli 58 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju PU Novo mesto so jih prijeli 31, še enega v Dobovi, na Kočevskem so jih prijeli 20, v Ilirski Bistrici pa 6.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so včeraj in danes do 7. ure izsledili in prijeli 31 ilegalnih migrantov.

Prijeli so jih v Bregu pri Sinjem Vrhu, Žuničih (občina Črnomelj), Želebeju (Metlika), Javorovica (Šentjernej) in Cerkljah ob Krki (občina Brežice).

Policijski postopki z osmimi državljani Alžirije, sedmimi državljani Maroka, sedmimi državljani Indije, petimi državljani Pakistana in štirimi državljani Sirije še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Kočevski policisti pa so včeraj na območju Kočevja prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (8), Bangladeša (4), Indije (4), Afganistana (2), Alžirije (1) in Zahodne Sahare (1). Noben od prijetih ni zaprosil za azil, o nadaljnjih postopkih z njimi pa s PU Ljubljana ne poročajo.

Na mejnem prehodu Obrežje pa so policisti med kontrolo tovornega vozila bolgarskih
registrskih oznak na podvozju našli državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti  mejni kontroli in nezakonito vstopiti v  Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 6 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Pet jih bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom, 1 oseba pa je zaprosila za mednarodno zaščito. Tujci so se izrekli za državljane Sirije (2), Egipta, Iraka, Alžirije in Pakistana.

Iz drugih PU o prijetih zaenkrat ne poročajo.
C. R.