V 24 urah prijeli 50 migrantov

(vir: policija.si)

V 24 urah, včeraj od 6. in danes do 6. ure so slovenski policisti izsledili in prijeli 50 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Še enega so nam vrnili iz Avstrije, Slovenija pa ga bo predala Hrvaški. Med prijetimi je največ državljanov Bangladeša, Afganistana, Alžirije, Pakistana in Maroka.

PU Novo mesto: Prijeli 25 migrantov

Migrante so prijeli v Vukovcih, Ručetni vasi, na Tanči Gori, v Gribljah, Bregu pri Sinjem Vrhu (vse občina Črnomelj) in v Praprečah pri Straži. Migranti so se izrekli za državljane Afganistana (13), Alžirije (6), Pakistana (3), Bangladeša (2) in Maroka (1). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 17 migrantov

Policisti so migrante prijeli v Kočevju (po navedbah bralca v Kajuhovi ulici), Livoldu, Koprivniku in Ljubljani. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Pakistana, Maroka in Alžirije, postopki policistov s tujci pa še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 5 migrantov

PU Maribor: Prijeli 3 migrante

Policisti PMP Gruškovje so na podvozju tovornega vozila odkrili državljana Afganistana. Po končanem postopku so ga vrnili na Hrvaško.

Na območju PP Gorišnica so obravnavali državljana Maroka, policisti PP Podlehnik pa državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno vstopila v našo državo. Postopki z njima še potekajo.

PU Murska Sobota: Iz Avstrije vrnili 1 migranta

Včeraj so avstrijski varnostni organi pomurskim policistom vrnili 1 tujca, državljana Maroka. Po končanih postopkih je bil tujec vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.