V 24 urah prijeli 39 migrantov

(vir: arhiv)

Policisti so včeraj in danes do 7. ure obravnavali 39 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih 18 prijeli na območju Dolenjske in Bele krajine, na mejnem prehodu Obrežje 3, na območju Krškega 6 in na koprskem območju 12.

Na območju Dolenjske in Bele krajine so policisti včeraj izsledili 18 tujcev (6 Maročanov, 4 Iračane, 3 Sirijce, 3 Alžirce in 2 Iranca).

Prijeli so jih v bližini krajev Gornje Vrhpolje (občina Šentjernej), Sinji Vrh, Kot ob Kolpi, Vukovci, Učakovci, Črnomelj (občina Črnomelj) in Oštrc (občina Kostanjevica na Krki)

Včeraj popoldne pa je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so na podvozju priklopnika odkrili 3 Afganistance.

V kraju Dol v občini Krško pa so včeraj ustavili dva osebna avtomobila hrvaških registrskih oznak. V avtu znamke Kia je 22-letni Romun prevažal šest Iračanov, ki so pred tem prestopili državno mejo. 21-letni Romun pa je vozil Opel. Oba so pridržali, avtomobila pa zasegli.

Na območju PU Koper pa so policisti prijeli 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo (večino na območju Kozine). Šlo je za 6 Pakistancev, 4 Bangladešce in po enega Alžirca ter Sirijca.

S PU Ljubljana in PU Maribor o izsledenih in prijetih ne poročajo.

C. R.