V 24 urah prijeli 37 migrantov in tihotapca

Kostanjevica na Krki, ponedeljek, 19. oktobra 2020, nekaj pred 21. uro (foto: bralec MD)

Slovenski policisti so v 24 urah, včeraj od 6. in danes do 6. ure, prijeli 37 migrantov in tihotapca, ki so mu odvzeli prostost in zasegli avtomobil.

PU Novo mesto: Prijeli 10 migrantov in tihotapca

Sinoči, nekaj pred 21. uro, so policisti v Kostanjevici na Krki ustavili avtomobil Fiat qubo francoskih registrskih oznak. Ta se jim je pred tem po navedbah bralca portala v divji vožnji poskušal izogniti, vendar mu ni uspelo.

Policisti so ugotovili, da 24-letni državljan Francije v vozilu prevaža 10 državljanov Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Tihotapcu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 9 migrantov

Policisti so včeraj na območju Kočevske Reke in Ljubljane izsledili in prijeli 9 migrantov (državljanov Pakistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki
policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 18 migrantov

Na območju Postojne so prijeli 3 Pakistance, Kopra 4 migrante (državljane Pakistana – 1, Bangladeša – 1 in Irana -2 ). Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 4 Afganistance. Italijanski varnostni organi so jim vrnili še 7 migrantov, od tega 6 Pakistancev in Afganistanca. Postopki še potekajo.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.