V 24 urah prijeli 122 nezakonitih migrantov

Nadzor slovenske južne meje tudi iz zraka. (vir: Policija.si)

S policijskih uprav poročajo, da so slovenski policisti v 24 urah, včeraj od 6. do danes do 6. ure, to je v 24 urah, prijeli 122 nezakonitih migrantov. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana, sledi PU Novo mesto.

Dogajanja po posameznih policijskih upravah so bila naslednja:

PU Novo mesto: Prijeli 27 migrantov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 21 nezakonitih migrantov. Prijeli so jih na območju krajev Gorenji Radenci, Dalnje Njive, Srednji Radenci  (občina Črnomelj), Čatež ob Savi, Ribnica (občina Brežice) in Slinovce (Krško).

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (10), Afganistana (9) in Pakistana (2). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu Obrežje so policisti pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu s srbskimi registrskimi oznakami odkrili Iračana, predali so ga hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči, okoli 21. ure, pa so prav tako na Obrežju v tovornem vozilu z registrskimi oznakami Severne Makedonije našli 5 Afganistancev. Tudi te so predali hrvaškim policistom.

PU Ljubljana: Prijeli 62 migrantov

Policisti so prijeli 62 nezakonitih migrantov, in sicer na območjih Trnovca (občina Kočevje), Rašice in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Afganistana, Palestine in  Pakistana. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Maribor: Prijeli 6 migrantov

Na območju Ormoža so prijeli 6 Afganistancev. Postopki s tujci še potekajo.

PU Koper: Prijeli 6 migrantov

Koprski policisti so prijeli 6 Afganistancev. Več ni znanega.

PU Celje: Prijeli 21 migrantov

Ponoči so na območju Kunšperka izsledili in prijeli 19 nezakonitih migrantov, od tega se jih je 11 izreklo za državljane Pakistana, osem pa Bangladeša. Še dva Alžirca so prijeli na območju Dobovca pri Rogatcu. Postopki s prijetimi še potekajo.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.