V 24 urah prijeli 100 nezakonitih migrantov

(vir: arhiv)

S slovenskih policijskih uprav poročajo o točno 100 prijetih migrantih, ki so v roku 24 ur (včeraj od 6. do danes do 6. ure) prestopili državno mejo. Kar 49 so jih prijeli policisti s črnomaljske policijske postaje. To potrjuje, da je migrantska pot po ozemlju črnomaljske občine utečena in utrjena.

Vprašanje pri tem je, koliko migrantov je policistom ušlo in jih niso izledili niti prijeli. Primer za to je včerajšnja fotografija, ki priča o prehodih migrantov preko Gorjancev, posneta je bila v kraju Vrhe nad Dolžem. O teh policisti danes ne poročajo, da bi jih prijeli.

PU Novo mesto: Prijeli 68 migrantov

Policisti v 24 urah prijeli 62 tujcev, za katere se je izkazalo, da so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 49, so jih prijeli na območju Policijske postaje Črnomelj, in sicer v krajih Bojanci, Kanižarica, Tribuče, Stara Lipa in Dobliče). Na na območju Novega mesta so jih prijeli 7 (v Šutni in Malem Mraševu), na Medvedjeku so prijeli enega in enega v Ribnici (občina Brežice).

Dodatno so na na mejnem prehodu Obrežje so prijeli še 6 Afganistancev, ki so skriti v vozilih poskusili prečkati državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Postopki s prijetimi še niso zaključeni, sporočajo s PU Novo mesto.

Kraj Vrhe nad Dolžem postaja utečena pot migrantov ob prehodih državne meje na Gorjancih. Fotografija je bila posneta včeraj, 29. oktobra 2019, objavil jo je portal Dolenjska News. Policija danes o teh prijetih ne poroča. Od Vrhov do ceste v širni svet je le streljaj.

PU Ljubljana: Prijeli 10 migrantov

Policisti so prijeli 10 nezakonitih migrantov, in sicer na območju Gornjih Lepovč, Dolenjih Lazov (občina Ribnica), Znojil pri Krki (Občina Ivančna Gorica) in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Pakistana, Afganistana in Alžirije). Policijski postopki tudi v tem primeru še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 18 migrantov

Policisti so prijeli 18 nezakonitih migrantov, in sicer 7 na območju Sežane, 6 Ilirske Bistrice in 5 Kopra. Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (9), Bangladeša (7) in Turčije (2).

PU Celje: Prijeli 4 migrante

Na območju Rogaške Slatine so prijeli 2 Iračana, Pakistanca in Turka. Po izvedenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.