V 24 urah prijeli 100 migrantov in štiri tihotapce

Policisti so včeraj prijeli 100 migrantov in štiri tihotapce. V enem od vozil je bilo kar 35 migrantov, v Gotenici pri Kočevju jih je bilo v kombiju 15, v Rosalnicah je migrantom pomagal kar Alžirec. Živčnost med migranti narašča, tudi v BiH, kjer je včeraj prišlo do pretepa s smrtno žrtvijo.

Do vnovičnega nasilja je prišlo tudi Azilnem domu v Ljubljani, nasilnež se je hvalil, da je bil v Libiji vojak Moamerja Gadafija.

Policisti so včeraj v Rosalnicah pri Metliki prijeli 7 migrantov, državljanov Bangladeša, in Alžirca, ki jim je pri tem pomagal. Alžirca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, postopki z državljani Bangladeša pa še niso zaključeni.

Dodatno so 7 migrantov prijeli še v Balkovcih, Libni in Čatežu ob Savi. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Kosova in Turčije.

V Gotenici pri Kočevju so ustavili kombi, ki ga je vozil ukrajinski državljan. Po pregledu so ugotovili, da prevaža 15 tujcev – državljanov Iraka, Irana in Somalije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ukrajincu je bila odvzeta prostost, postopki s tujci pa še potekajo.

Dodatno so policisti v Mozlju, Želimljah in Ljubljani prijeli še 11 migrantov (državljanov Alžirije, Sirije, Maroka in Iraka).

Včerajšnja akcija v Ribnici. (vir: FB)

Včeraj dopoldne pa so na območju Ribnice v Občini Brežice, ustavili tovorno vozilo znamke Mercedes italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da Italijan in Tunizijec v vozilu prevažata 35 tujcev. Italijanu in Tunizijcu so policisti odvzeli prostost in ju pridržali, zasegli so jima tudi vozilo.

Zaradi kaznivega dejanja prepovedane pomoči prehajanja meje ali ozemlja države bodo proti njima vložili kazensko ovadbo in ju privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na območju PU Koper so jih včeraj prijeli 21, največ na območju Ilirske Bistrice (17).

Na območju PU Celje so prijeli 4 Maročane, in sicer na območju Rogaške Slatine, v bližini prehodnega mesta Vidine.

Iz drugih policijskih uprav ne poročajo o prijetih ali pa še niso poslali sporočil za javnost.

V Azilnem domu na Viču spet prišlo do nasilja

Levo azilni dom v Ljubljani, desno vojaki Moamerja Gadafija. (vir: Nova24tv.si)

Nova24tv.si pa poroča, da je v torek popoldne spet prišlo do nasilja v Azilnem domu na Viču v Ljubljani. Prosilec za azil, ki v domu biva že dalj časa, je začel razgrajati, kričati in se prerivati. Posredovala je tudi policija, ki je umirila situacijo, a nasilneža ni odvedla in ta tako lahko nadaljuje z ustrahovanjem zaposlenih v azilnem domu. Omenjeni migrant naj bi trdil, da je bil nekoč v Libiji pripadnik varnostne službe diktatorja Moamerja Gadafija. S prosilcem za azil naj bi bila v tem domu nastanjena tudi njegova družina. Dogodek je potrdila tudi mag. Katarina Štrukelj.

Iz BiH pa poročajo, da so se migranti (Sirijci in Pakistanci) v centru na Vučjaku stepli, uporabljali so nože, en je umrl, en je težje ranjen. Živčnost in nasilje torej naraščata. vir

C. R.