sreda, 24 julija, 2024
Doma Slovenija Uvedba vrednostnih bonov namesto regresa ni predvidena

Uvedba vrednostnih bonov namesto regresa ni predvidena

Koper (foto: Jošt Gantar, vir: Vlada RS)

Med uporabniki družbenih omrežij je danes zaokrožila napačna informacija, to je, da naj bi državljani namesto regresa za letni dopust v denarju prejeli vrednostne bone za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih.

Na to se je takoj odzval Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je na Twitterju zapisal:

“Uvedba vrednostnih bonov za dopust pri turističnih ponudnikih ni predvidena!”

V nadaljevanju pa: “Razumem težke razmere v turizmu in težko mi je spremljati usodo podjetij. Največ jim lahko pomagamo s tem, da jih vsi podpremo: kupujmo domače proizvode in storitve. Ko bo epidemija mimo, se spomnimo na to, da so počitnice najlepše doma, da je najvarnejša hrana domača in da so delovna mesta v lokalnem okolju najboljše jamstvo za naš skupni standard.”

Z ministrstva so poslali še daljše sporočilo za javnost in zapisali, da je minister Počivalšek v soboto, 4. aprila, sklical delovno skupino s predstavniki gospodarstva, turizma in kmetijstva. Namen je bil določiti smernice za drugi paket ukrepov, na področju zagotavljanja likvidnosti podjetij. Na posvetu so številni sodelujoči predstavili  različne ideje in predloge za pripravo kvalitetnih smernic, s katerim bomo reševali problem likvidnosti slovenskega gospodarstva za čim bolj učinkoviti izhod iz krize. Eden izmed teh je bil tudi predlog, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih.

Šlo je torej za eno od mnogih idej udeležencev in zato nikakor ne moremo govoriti o konkretnem ukrepu, ki bi ga sprejeli v okviru smernic drugega paket ukrepov, so dodali. Tudi sicer bi bil takšen predlog težko izvedljiv. Pozivajo pa, da podpremo naše domače gospodarstvo, naša lokalna delovna mesta, saj nič ne bo bolj pomagalo k okrevanju naše družbe po tej preizkušnji, kot to, da naš čas in denar porabimo doma.

Več o tem je na voljo tukaj

C. R.