Usoda Urške Klakočar Zupančič bo znana popoldne

Vir: STA

Potem ko je predsednik vlade in predsednik Gibanja Svoboda predsednico Urško Klakočar Zupančič na seji poslanske skupine stranke pozval k odstopu, bo danes o njegovem pozivu razpravljal svet stranke. Klakočar Zupančičeva namreč očitno ne namerava odstopiti. Slišati je, da sta z Golobom globoko sprta.

 

Poslanci so se dopoldne sestali na seji poslanske skupine, o politični usodi Klakočar Zupančič pa naj bi bilo več znanega po sejah izvršnega odbora in sveta stranke.

Že dalj časa so sicer krožile informacije, da so se odnosi med Golobom in predsednico DZ Klakočar Zupančičevo, sicer tudi podpredsednico in ustanovno članico Svobode, ohladili. Golob pa naj bi jo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla njegovega predloga. V ozadju razrešitve ministrice naj bi sicer stala Tina Gaber, ki s Klakočar Zupančičevo naj ne bi bila v dobrih odnosih.

Klakočar Zupančič danes dogajanja v stranki ni želela komentirati, ob prihodu na sejo poslanske skupine pa je v mimohodu novinarjem na vprašanje, ali se bo udeležila popoldanske seje sveta stranke, dejala, da še ne ve. Sejo poslanske skupine je sicer nato po poročanju STA še pred zaključkom zapustila.

Več o njenem položaju na čelu DZ bi tako lahko bilo jasno po današnjem zaključku seje sveta Gibanja Svoboda, ko naj bi sledila tudi izjava za javnost.

A. V.