Na območju Dobruške vasi več prebivalcev napadlo policista in domačine

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Policisti so bili včeraj okoli 13. ure obveščeni, da je na območju Dobruške vasi osumljenec poskušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču. Pri tem je lastniku zemljišča zagrozil z orožjem.

Lastnik zemljišča je grožnjo prijavil policiji. Po prijavi se je vrnil na kraj zaradi dokončanja zemeljskih del. Na kraj sta odšla tudi policista.

Pri izvajanju policijskih nalog ju je večje število prebivalcev naselja napadlo in poskušalo preprečiti izvedbo policijskih nalog oziroma prijetje osumljenca. Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju.

Policisti so na pomoč takoj napotili več policijskih patrulj in na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem. Eden izmed osumljencev je s kraja pobegnil. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti drugih policijskih postaj PU Novo mesto, kriminalisti, vodniki službenih psov, območje so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem. Izsledili in prijeli so tudi petega osumljenca in ga prav tako pridržali.

Vseh pet osumljencev je še vedno v pridržanju. Lažje poškodovane – oškodovanca, policistko in policista so reševalci oskrbeli, vsi so že v domači oskrbi. Policisti so med preiskavo našli in zasegli tudi zračno puško, s katero je osumljenec grozil.

Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, kriminalisti ugotavljajo vse okoliščine, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper pet osumljencev podali kazenske ovadbe, so sporočili s policije.

M. D.