Ura moči: “Kdo je naš največji konkurent na teh volitvah, moram reči, da tega ne vemo”

"Ni vse tako črno, kot če gledate gospo Starič na nacionalni televiziji."

(vir: Zajem zaslona)

V sinočnji oddaji Ura moči na PlanetTV se je voditelj Bojan Požar pogovarjal s predsednikom vlade Janezom Janšo. Poleg Janševe poti v Ukrajino in tamkajšnji situaciji sta se pogovarjala tudi o notranjepolitični situaciji tik pred volitvami.

V nadaljevanju izpostavljamo del pogovora o notranjepolitičnih dogajanjih.

Trenutno stanje: Imamo najboljše makroekonomske rezultate, gospodarsko rast in na tisoče projektov v teku po vseh slovenskih občinah. Naš moto je Gradimo Slovenijo. Pripravljen imamo program, kaj še zgraditi v naslednjih dveh mandatih.

O volitvah: Delamo zato, da bo rezultat čim boljši, 24. aprila se bomo borili do sedmih zvečer. Naredili bomo vse, da bomo sestavili trdno koalicijo.

Do volitev so glavni tisti, ki nastopajo na televizijah, po volitvah pa tisti, ki sedijo v parlamentu. Tudi danes imamo v slovenskem parlamentu v opozicijskih klopeh posameznike, ki so povsem razumni. Ni vse tako črno, kot če gledate gospo Starič na nacionalni televiziji.

Kdo je največji konkurent? Kar se tiče vprašanja, kdo je naš največji konkurent na teh volitvah, moram reči, da tega ne vemo. Nekaj je medijska realnost, ki se ustvarja na silo, nekaj povsem drugega pa to, kar pokažejo volitve.

O vključevanju Milana Kučana v kampanjo: Da nekdanji predsednik partije in države Milan Kučan odkrito stopa na politično prizorišče, pozdravljam. Še vedno je boljše, da ga vidimo na trgih, kot pa da rovari v ozadju. Bolje, da slišimo iz prve roke, kaj so navodila za tiste, ki nastopajo potem v prvih linijah.

O vključevanju in dogodkih nevladnih organizacij, kot sta jih letos organizirala Jaša Jenull in Nika Kovač: Ključen problem angažmaja nekaterih nevladnih organizacij je, da gre za popolno kršenje volilne zakonodaje. Če hočeš sodelovati v volilni kampanji, moraš odpreti volilni načrt in si omejen s pravili. Oni to delajo mimo tega in se požvižgajo na zakon.

Namen po volitvah: Moj namen je, da za naslednji mandat sestavimo trdno koalicijo, ki bo lahko razvijala Slovenijo. V zadnjih dveh mesecih se je v stranko vključilo skoraj 2000 novih članov. To je več kot imajo nekatere stranke v Sloveniji skupaj članov.

Več o vsebini Ure moči lahko preberete na povezavi: siol.net

M. D.