Upokojence bodo v Bruslju sprejeli visoki predstavniki Evropske komisije in nekateri poslanci

Pavle Rupar pred parlamentom v Bruslju, 27. junij 2023. (vir: Zajem zaslona)

Po 9. uri je pred evropskim parlamentom v Bruslju potekala novinarska konferenca, na kateri je Pavel Rupar tako v slovenščini kot angleščini na kratko pojasnil, zakaj je skupina slovenskih upokojencev danes v Bruslju.

Sprejeli in prisluhnili jim bodo nekateri visoki predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta, napovedanih je sedem predstavitev.

Od slovenskih pa sta jih sprejela le poslanka Romana Tomc in poslanec dr. Milan Zver (oba SDS), kar je v bistvu zelo žalostno. Potuhnila se je celo Ljudmila Novak (NSi).

Rupar je predstavil slabo socialno stanje več sto tisoč slovenskih upokojenk in upokojencev, na novinarsko vprašanje dopisnice RTV Slovenija pa je pojasnil, da so se v zadnjih dneh v Sloveniji zgodile še dve stvari, kar bo stanje še dodatno poslabšalo. To so napovedani novi davki. Novinarsko konferenco je prek spleta spremljalo več sto uporabnikov, akreditiranih je bilo okoli 15 novinarjev (tudi tujih). Pred parlamentom so zavihrale slovenske zastave.

Rupar je napovedal, da v primeru, če se stanje glede upokojencev v Sloveniji ne bo izboljšalo, upokojenci v Bruslju zagotovo niso zadnjič.

Skoraj 21-minutni posnetek je dostopen na povezavi: (14) Facebook

Dogajanja v teku dneva bomo spremljali in o tem poročali.

M. D.