Gabrova ni dobila vabila, seje se nato ni udeležil niti Golob

V javnosti je precej ugibanja, zakaj se predsednik vlade Robert Golob ni udeležil slavnostne seje državnega zbora na predvečer Dneva državnosti. V Delu so to raziskali in ugotovili, da je vabila pošiljal državni protokol, prejeli so ga funkcionarji, ne pa tudi kakšna od njihovih (morebitnih) ljubic oz. partneric.

Ob tem na družbenih omrežjih navajajo, da naj bi vabilo Golobovi ljubici izrecno prepovedala Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora.

Znani urednik in novinar Bojan Požar pa je ob tem zapisal: “Vojna med Robertom Golobom in Tino Gaber ter Urško Klakočar Zupančič kot vse kaže – totalna.”

Televizijski posnetki slavnostne seje državnega zbora namreč pokažejo, da Roberta Goloba na seji res ni bilo. Bili pa so vsi drugi: predsedniki ustavnega sodišča, vrhovnega sodišča, državnega sveta in predsednica države. Urška Klakočar Zupančič pa je vodila sejo.

Nekdanja novinarka in dvakratna poslanka Janja Klasinc je na družbenih omrežjih zapisala naslednje: “Bila sem dva mandata poslanka državnega zbora Republike Slovenije, prej pa sem več let kot novinarka spremljala delo parlamenta in vlade. Nikoli nobena soproga ali partnerka v državnem zboru ni sedela ob predsedniku kateregakoli organa. Dogodek ali sejo so spremljale z balkona. Pa tudi nobena ni državne proslave zamenjala za nočni klub. Če je informacija točna, je gospa predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič sprejela pravilno odločitev na podlagi protokolarnih pravil Republike Slovenije. Nekomu pa so hormoni očitno zmešali glavo.”

Slavnostna seja državnega zbora, kjer je manjkal Robert Golob.

A. L.