Umor v Rumanji vasi

Sinoči, nekaj po 19. uri, je 60-letnik z nožem napadel žensko. Zgodilo se je v Rumanji vasi pri Straži (območje policijske postaje Dolenjske Toplice), napadena je umrla.

Policisti so odvzeli prostost 60-letnemu osumljencu dejanja. Na kraju so bili reševalci in policisti, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki sta prevzela vodenje ogleda ob pomoči forenzičnih strokovnjakov.

Pozno zvečer so s Policijske postaje Novo mesto sporočili, da poteka ogled kraja dejanja, gibanje na območju je omejeno. Policisti dogodek preiskujejo.

S Policijske uprave so dodatno sporočili, da bo osumljenec umora iz Rumanje vasi danes, 26.12.2017, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu. Za osumljenega so nato odredili pripor.

Na nekaterih portalih pa so objavili pričevanje enega od očividcev, da je bila umorjena zvečer pri maši. Ko se je vrnila, jo je v hiši z nožem v roki pričakal mož, ki je imel zaradi nasilja prepoved približevanja. Ko ga je zagledala, je čez vrt poskušala pobegniti k sorodnikom, vendar jo je ujel in naredil, kar je nameraval.

C. R.