Ukrajina: Velik udarec za Rusijo

Ruska raketna križarka, ki so jo Ukrajinci potopili in s tem Rusiji zadali velik udarec.

Kljub pozivu papeža k velikonočni prekinitvi ognja se prelivanje krvi v Ukrajini nadaljuje. Tudi to noč je bilo tako. Glede na objave se zdi, da se Putinovi napadi še krepijo.

51. dan vojne v Ukrajini. Ruska raketna križarka Moskva, ki so jo zadele ukrajinske rakete, je potonila v Črnem morju. To je bila tudi največja vojaška ladja v zadnjih 76 letih.

To je včeraj potrdilo tudi rusko obrambno ministrstvo, ki sicer trdi, da je ladja s 500 člani posadke potonila v neurju, medtem ko so jo vlekli na varno. Ostali pa poročajo, da je bil napad na vojaško ladjo največji napad, odkar so ZDA julija 1945 napadle ladje japonske cesarske vojne mornarice.

Sergej Šojgu, obrambni minister Rusije in velik prijatelj ter tesen zaupnik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je doživel srčni napad in se v intenzivni negi trenutno bori za življenje. Vzrok za Šojgujev srčni zastoj naj ne bi bil naraven, kar bi lahko pomenilo, da je bil žrtev poskusa atentata. Ruski obrambni minister Sergej Šojgu se v javnosti sicer ni pojavil že od 11. marca.

Posnetek goreče ruske ladje, ukrajinske sile so uporabile IR kamero in posnele dogajanje po napadu, ob tem so ustvarili pesem o njej.

Ukrajina, zemljevid, 15. april 2022

Vir: liveuamap.com

A. L.