Ukrajina: Putinovi napadajo iz zraka, ljudi vozijo v ruska taborišča

Nočni napad na eno od mestnih središč.

Iz Ukrajine je odšlo več kot 3,3 milijona beguncev. Na poti v Ukrajino je več ameriških raket, na poti v Ukrajino je konvoj gasilskih vozil in na tisoče kosov opreme. Američani so potrdili, da so Rusi izstrelili prve hiperzvočne rakete.

Združeni narodi so sporočili, da so Rusi večino žrtev ubili z obstreljevanjem, s težkim topništvom, raketami in zračnimi napadi.

Mestne oblasti Mariupola, ki so ga Rusi popolnoma uničili, so sporočile, da je ruska vojska na silo preselila na tisoče prebivalcev v Rusijo. Civiliste naj bi odpeljali v taborišča, kjer so Rusi preverjali telefone in dokumente in jih nato na silo preselili v oddaljena mesta v Rusiji.

Vodja vojaško-civilne uprave Doneck Pavlo Kyrilenko je dejal, da na tisoče prebivalcev Mariupola, ki jim je uspelo pobegniti pred ruskimi bombami, umira od lakote v okupiranih Manhushi in Melekinu. Ruske okupacijske sile nočejo zagotoviti hrane, vode in varnega prehoda.

Včeraj okoli poldneva so sporočili, da se kolona opreme beloruskih oboroženih sil premika od Malaryte proti Brestu. Kolona vključuje oklepna izvidniška vozila, z minometi.

Hkrati Ukrajinci poročajo, da so tudi včeraj uspešno ustavljali rusko vojsko v več mestih. Iz objav je razvidno, da Rusi napadajo predvsem iz zraka, Ukrajinci pa se bojujejo na tleh in množično uničujejo rusko opremo.

Putinova Rusija je včeraj napadla celo cerkev v kraju Maryinka, ena od kupol se je zrušila.

V nadaljevanju objavljamo fotografije, ki so dovolj zgovorne.

Ukrajinci so tudi včeraj uničili številno rusko opremo:

 

Rusko obstreljevanje in uničevanje ukrajinske lastnine:

Poškodovana cerkev v kraju Maryinka, ena od kupol se je zrušila

Ukrajina, dogodki, 20. marec 2022 (z rdečim ruski napadi)

Vir: liveuamap.com

A. L.