Ukradli za skoraj 10 tisoč evrov zlata in ostalih predmetov

Zaseg vozila, pridržanje voznika pod vplivom alkohola, vlomi in tatvine, to je kronika minulega konca tedna, kot so to sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Med kontrolo prometa v Velikem Mraševem so policisti 5. 1. ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Zasegli so avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili
sodišče.

Kršitelja pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola

V noči na 6. 1. so črnomaljski policisti pri Lokvah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 30-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Novomeški policisti  so bili 6. 1. zvečer obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Šmarjeških Toplicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je storilec izkoristil nekaj urno odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 5000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 1. 1. in 7. 1. je v kraju Podgora na območju PP Dolenjske Toplice nekdo vlomil v dve zidanici. Odtujil je motorno žago, orodje, posode z gorivom, zamrznjeno meso in pripomočke za osebno higieno. Z vlomom in ukradenimi predmeti je lastnika oškodoval za 4100 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.