Ukradli za 3000 evrov denarja in aparatov za striženje

Fotografija je simbolična.

Dolenjski in belokranjski policisti so imeli pretekli konec tedna kar nekaj dela.

 

V noči na petek je v Novem mestu nekdo vlomil v prodajalno in ukradel sef z menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na Novem trgu v Novem mestu je v isti noči neznanec vlomil v poslovne prostore ter ukradel denar in več aparatov za striženje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3000 evrov.

Na delovišču v Šentjerneju je v noči na soboto nekdo vlomil v dva gradbiščna zabojnika in ukradel več kosov električnega ročnega orodja in motorno žago. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V kraju Dragoški na območju Črnomlja je v noči na soboto neznanec s pašnika ukradel štiri ovce.

Na območju Velikega Gabra so v isti noči neznanci z dvorišča društva odtujili plinski žar, prenosni zvočnik, vrtni paviljon in prehrambene izdelke. Društvo so oškodovali za okoli 1500 evrov.

Na območju Brezovice v Podbočju je med četrtek in soboto nekdo vlomil v zidanico. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Med sredo in nedeljo je v naselju Župnca v Novem mestu neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel televizijski sprejemnik, klimatsko napravo, glasbeno komponento, sesalnik in kuhinjsko pečico. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2000 evrov.

Na parkirnem prostoru v Ždinji vasi je v soboto neznanec vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode, poroča policija.

A. V.