Ukradli blagajno z lovskim orožjem, prašiča in telico

Fotografija je simbolična.

Konec tedna, ko je marsikdo preizkušal novo vino, nepridipravi niso mirovali.

 

V petek zvečer so neznanci v Novem mestu vlomili v ograjen prostor zbirno reciklažnega centra in ukradli okoli 1000 kilogramov odpadnih električnih vodnikov.

V Šentjoštu je med petkom in soboto nekdo iz hleva odpeljal prašiča. V Prečni pri Novem mestu pa je nekdo s pašnika odpeljal telico. Okoliščine obeh kraj policisti še preiskujejo.

V naseljih Brezovica pri Mirni in Križ na območju Trebnjega je v soboto popoldne nekdo poskušal vlomiti v dve stanovanjski hiši. Ukradel ni ničesar, z vlomi pa je povzročil za okoli 1600 evrov škode.

V Semiču pa je neznanec vlomil v osebni avtomobil in ukradel torbico z denarnico in dokumenti, ki jo je oškodovanec odložil pod prednji sedež.

V Ručetni vasi je nekdo vlomil v dve počitniški hiši in ukradel plinsko jeklenko, prehrambene izdelke in kuhinjski pribor. Lastnika ocenjujeta, da je škode za okoli 600 evrov.

V okolici Črnomlja pa je v soboto neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel blagajno z lovskim orožjem. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

A. V.