Ukinili avtocestno policijo, zdaj pozivajo k več policije na avtocestah

Kmalu po prevzemu vlade je vladna koalicija ukinila avtocestno policijo, ki jo je uvedla prejšnja vlada in je pomembno zmanjšala število cestnoprometnih prekrškov na naših avtocestah. Pojasnilo ob ukinitvi je bilo, da avtocestne policije ne potrebujemo in da lahko njeno delo prevzame redna policija. Zdaj pa, zanimivo, poslanci iste vladne koalicije pozivajo, naj bo policija bolj navzoča na avtocestah, ker da se varnostne razmere poslabšujejo.

 

Poslanka SD Meira Hot je tako te dni ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja pozvala, naj razmisli o tem, kako bi na slovenskih avtocestah zagotovili dovolj policije. To bi lahko po njenih besedah preprečilo kršitve in nespametno ravnanje.

Kot je v pobudi ministru zapisala poslanka, so prometni zastoji na avtocestnem križu v zadnjem času vse pogostejši. Poklukarja poziva, da kot pristojni minister razmisli o tem, kako bi zagotovili večjo prisotnost policije na naših avtocestah in tako posledično preprečili kršitve ter nespametno dogajanje. Ministra tudi poziva, naj poišče načine, kako zaostriti kazni za kršitelje reševalnega pasu, ki s svojim malomarnim početjem ogrožajo življenja ter onemogočajo delo reševalnim vozilom ter reševalnim ekipam.

Razumi kdor more.

A. V.