Ujeli 35-letnega Novomeščana, ki je tri mesece vlamljal v avtomobile in kradel v gostinskih lokalih

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Novomeški policisti so v torek prijeli 35-letnika iz Novega mesta, ki je v zadnjih mesecih v Novem mestu zagrešil več tatvin in vlomov. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

 

35-letnik je septembra v enem izmed gostinskih lokalov v Novem mestu izkoristil krajšo odsotnost osebja in s točilnega pulta ukradel denarnico z izkupičkom ter pobegnil. Isti mesec je na parkirnem prostoru pred enim od podjetij iz kabine tovornjaka ukradel mobilni telefon, tablični računalnik in denar. Konec septembra je v enem od gostinskih lokalov znova izkoristil krajšo odsotnost osebja in ukradel tablični računalnik.

V začetku oktobra je na enem izmed parkirnih prostorov vlomil v kabino tovornjaka ter ukradel torbico z denarjem in dokumenti. Konec istega meseca je iz odklenjenega avtomobila ukradel denarnico z dokumenti in plačilnimi karticami, s katerimi je pozneje opravil več nakupov. V začetku novembra je v enem od gostinskih lokalov gostu ukradel denarnico z denarjem in dokumenti.

V vseh omenjenih primerih so policisti opravili oglede, zbrali obvestila in z intenzivno policijsko preiskavo ugotovili, da je kazniva dejanja zagrešil 35-letnik iz Novega mesta, ki so ga sicer v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

A. V.