Trebnje: Ustvarili Snežno deželo

Prejšnji petek je v mestnem parku v Trebnjem potekalo ustvarjanje Snežne dežele, kjer je sodelovalo preko 200 otrok in njihovih mentorjev oziroma spremljevalcev iz 12 šol in vrtcev.

Vsaka skupina je prinesla snežka, ena bolj domiselno izvedbo kot druga. Vsi ustvarjalci Snežne dežele so se izjemno  potrudili, v izdelavo vložili veliko dela in dobrih idej.

Petkov dogodek je obogatila snežna kraljica z interaktivno predstavo, v kateri so otroci uživali in zelo aktivno sodelovali. Tudi vreme je bilo prijetno, nič zimsko. Še Božičku je uspelo vse skupaj počastiti z obiskom, snežna kraljica pa ga je vključila celo v predstavo in nato si je ogledal še prelepe snežake in pridne ustvarjalce pohvalil ter nagradil z bomboni.

Zbrane v mestnem parku je pozdravila tudi Irena Žužek, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Trebnje, in se vsem zahvalila za lepe izdelke, ter v nadaljevanju vsaki skupini v imenu organizatorjev podelila simbolično nagrado za sodelovanje pri ustvarjanju Snežne deleže.

Občinski projekt izvaja Zveza kulturnih društev Trebnje (ZKD Trebnje) v sodelovanju z Območno izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Trebnje.

Organizatorji vabijo v mestni park k ogledu zanimivih stvaritev, je zapisala Mojca Femec.

Foto: JSKD OI Trebnje, Joži Sinur

C. R.