Trebnje: REM-ova nova proizvodna hala in do leta 2019 do 60 novih delovnih mest

Trebanjsko podjetje, ki izdeluje bivalne zabojnike in ostale montažne objekte, je lanski prihodek povečalo za približno 20 odstotkov, na skoraj 36 milijonov evrov. Dobička je bilo skoraj 5 milijonov evrov ali 60 odstotkov več kot leto pred tem.

Letošnje napovedi pa kažejo, da bo prodaja za približno 20 odstotkov manjša od lanske, dobiček pa trikrat nižji. Razlog za to je manjše povpraševanje po bivalnih zabojnikih, ki jih izdelujejo za potrebe begunskih in migrantskih centrov. Hkrati se višajo cene surovin, zato za leto 2017 načrtujejo tudi manj dobička. Največji kupec zabojnikov po letu 2013 je bila sicer Nemčija. Z zmanjšanjem števila beguncev in migrantov pa so zdaj tudi potrebe manjše. Glede potreb po zabojnikih za te centre pa se stvari lahko spet hitro spremenijo.

Načrtujejo novo proizvodno halo in nova delovna mesta

V podjetju REM je okoli 150 redno zaposlenih, poleg tega so lani zaposlovali še okrog 60 do 70 agencijskih delavcev. Redno zaposlene bodo tudi letos obdržali pri tem številu, kako bo z agencijskimi zaposlitvami, pa se še ne ve. Lani so za okrog 1,5 milijona evrov kupili zemljišče v trebanjski industrijski coni. Novo proizvodno halo naj bi zgradili do leta 2019 in tako pridobili še 40 do 60 novih delovnih mest.

C. R.