Trebnje: Po razširitvi podružnične šole v Dolenji Nemški vasi v reorganizacijo pouka

V občini Trebnje so letos končali obnovo in razširitev podružnične osnovne šole v Dolenjski Nemški vasi. Ker je ta po novem precej večja, bodo vanjo z novim šolskim letom preselili tudi osem oddelkov matične Osnovne šole Trebnje.

 

V prejšnjem šolskem letu so imeli na podružnični osnovni šoli v Dolenji Nemški vasi pet oddelkov učencev od prvega do petega razreda. Po prenovi in razširitvi pa je v šoli na voljo 15 učilnic, od tega dve specialni.

Zato bodo v novem šolskemu letu v podružnično šolo dodatno preselili osem oddelkov prvega in drugega razreda matične Osnovne šole Trebnje. Šola bo imela tako namesto 100 po novem 300 otrok.

Po navedbah županje občine Trebnje Mateje Povhe so po tehtnem in odgovornem premisleku izbrali rešitev, “ki je najbolj usmerjena v dobrobit učencev in je z vidika izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela najbolj optimalna in izvedljiva”. “Najmlajšim učencem, ki šele vstopajo v šolsko okolje, namreč omogoča mirnejši prehod v novo obdobje, hkrati pa enakomerneje porazdeli število učencev na obeh šolah,” njene besede povzema sporočilo za javnost Občine Trebnje.

O spremembah je na junijski seji razpravljal tudi trebanjski občinski svet in jih podprl. Šolski okoliš obeh šol pa so združili že ob začetku dozidave podružnične šole.

A. V.