Trebnje: Nov dnevni center Doma starejših občanov

Dom starejših občanov Trebnje

V neposredni bližini Doma starejših občanov Trebnje so zgrajeni novi prostori dnevnega centra za starejše, v katerem bodo izvajali storitev dnevnega varstva.

Projekt je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, odobren je bil v času prejšnje, Janševe, vlade.

Cilj projekta je zagotovitev potrebnih prostorskih zmogljivosti za izvajanje dnevnega varstva s skladnostjo, s kontekstom prehoda iz institucionalnih na skupnostne oblike storitev v lokalnem okolju.

Dnevno varstvo bo namenjeno posameznikom, ki še ne potrebujejo celodnevne, stacionarne oskrbe in si želijo oziroma potrebujejo pomoč ali organizirano obliko bivanja le za določeno število ur dnevno.

Dnevni center bo uporabnikom nudil programe za aktivno preživljanje časa, sprostitvene delavnice, redne gibalne aktivnosti, aktivnosti vseživljenjskega učenja, prostočasne aktivnosti, kulturo in umetnost. Omogočal bo, da s pomočjo dnevnih aktivnosti v dnevnem centru starejši čim dlje ostanejo v domačem okolju, vendar vpeti v druženje z drugimi ljudmi.

Dnevno varstvo je namenjeno osebam starejšim od 65 let, tistim, ki del dneva težko preživijo sami v domačem okolju, tistim, ki si želijo druženja in aktivnega preživljanja prostega časa, tistim, ki v odsotnosti domačih potrebujejo nego in oskrbo.

V Domu starejših občanov Trebnje vabijo na slovesno otvoritev, danes ob 11. uri, na naslovu Stari trg 63 in se veselijo srečanja z obiskovalci.

M. D.