Trebnje: Dogradili bodo športni park Cviblje

Fotografija je simbolična (Na fotografiji nogometno igrišče v Trebnjem, arhiv)

V Trebnjem bodo nogometno igrišče v športnem parku Cviblje nadgradili, in sicer tako, da bodo k obstoječemu dodali novo igrišče, tokrat z umetno travo. To bo locirano ob obstoječem igrišču z naravno travo. Novo igrišče bo namenjeno ogrevanju igralcev pri pripravi na tekme.

Za vadbo na prostem bodo uredili še otroška igrala, fitnes na prostem, prostor za nabiranje kondicije in prostor za vadbo. Do športnega parka bodo uredili še nov prometni priključek širine 3,5 metra. Dodali bodo drevesa in klopce.

Gradnja bo po oceni trajala 6 mesecev. Trenutna dejanska raba prostora, kjer nameravajo to zgraditi, je gozd. Najbližja stanovanjska objekta sta na naslovu Kidričeva ulica 30 (oddaljeno 100 metrov) in Marof 12 (oddaljeno 178 metrov).

Novo nogometno igrišče z umetno travo bo namenjeno boljšim pogojem za treninge in za igranje nogometa takrat, ko bo obstoječe nogometno igrišče z naravno travo blatno. Gre torej za nekakšno dopolnilno igrišče v času, ko igrišče s travo ne bo uporabno ali pa pred tekmo, da obstoječega ne bodo poškodovali.

Nogometni igrišči se ne bosta uporabljali istočasno.

Novo nogometno igrišče z umetno travo bo v velikosti 111 krat 74 metrov. Za golom bodo postavili varovalno mrežo višine 8 metrov, ob straneh bo varovalna mreža do višine 6 metrov. Na mestu vstopa na novo nogometno igrišče bo na razširjenem delu izveden prostor za trenerje in igralce.

Na severni strani bodo uredili zatravljene terase na površini 1222 kvadratnih metrov.

Bruto tlorisna površina novega nogometnega igrišča z umetno travo bo 8763 kvadratnih metrov. Skupna površina z že obstoječim igriščem pa bo 16.289 kvadratnih metrov.

Uredili bodo še teren, zgradili škarpe in tri nadstrešnice za potrebe kondicije, vadbe, druženja, zaščite pred vremenskimi vplivi in prodaje.

Dodatnih parkirnih mest ne načrtujejo. Že zdaj je teh 34 za osebna vozila in dve mesti za avtobuse. Na nogometnem igrišču z umetno travo bo lahko skupaj največ 500 ljudi.

Vir: arso.

J. M.