Tragedija: Dveletna deklica Danka mrtva

Danka Iljić (vir: gradiskalive.com)

Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je potrdilo, da so zaradi suma, da sta ubila dveletno deklico Danko Ilić iz Banjskega polja blizu srbskega mesta Bor, pridržali dva 50-letnika iz Bora.

Po navedbah ministrstva sta osumljenca priznala krivdo, pridržana naj bi bila delavca javnega komunalnega podjetja iz Bora.

Po navedbah virov portala banjaluške televizije ATV je eden od osumljencev s službenim avtom fiat panda pri veliki hitrosti trčil v dveletno Danko, ki naj bi pri tem umrla. Kot kaže, se je punčka iz dvorišča izmuznila na cesto. Voznik je nato s kolegom dal deklico v prtljažnik avtomobila in ga odpeljal do divjega odlagališča odpadkov pri Boru, kjer sta ga pustila. Avto pa sta nato čistila, vseeno pa so v njem ostale sledi za Danko. Drveč avto je na cesti posnela kamera v eni od tamkajšnjih hiš. Policija je danes osumljenca odpeljala do kraja, kjer naj bi bili posmrtni ostanki deklice.

Voznika avtomobila po navedbah ATV sumijo hudega kaznivega dejanja ogrožanja varnosti v cestnem prometu, drugega pa pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju. Za oba so odredili 48-urni pripor.

Danka je izginila prejšnji torek v naselju Banjsko polje blizu srbskega mesta Bor, za njo pa je potekala obsežna iskalna akcija. Preiskava kriminalistične policije je po navedbah ATV pokazala, da se je vse zgodilo v torek, 26. marca, okoli 13.52 oz. sedem minut po tem, ko je glede na prijavo mame izginila deklica.

M. D.