“To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali”

Robert Golob (vir: arhiv)

“To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika večina Golobovih volivcev pa je ni pričakovala. Zavedeni so bili s pristranskim poročanjem osrednjih medijev, ki so ‘stranko Svoboda’ prikazovali kot rešitev za vse njihove težave. Od tod tudi drastičen upad podpore tej stranki, ki je v letu dni izgubila dve tretjini volilne podpore,” je v intervjuju za časopis European Conservative dejal prejšnji premier in predsednik SDS Janez Janša.

 

Janša je med drugim spomnil, da je Golobova vlada lani ukinila dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. “Kaj takega se ni zgodilo še nikjer. Retorika velikega dela slovenske levice je v zadnjem desetletju in pol postala izjemno bojevita. Paradoksalno je, da se je stanje od vstopa v EU močno poslabšalo. Javno trdijo, da je bilo žrtev komunistične revolucije premalo. Na njihovih shodih je moč videti na stotine transparentov z neposrednimi grožnjami s smrtjo. Objavljajo knjige in brošure, v katerih kristjane in konservativne politike ter stranke imenujejo za umazanijo in škodljivce. Hkrati pa konservativne glasove razglašajo za sovražni govor,” je dejal.

Na ugotovitev novinarja, da vse kaže, da bo prihodnji EU parlament bolj desen, je Janša odgovoril, da lahko realno gledano pričakujemo, “da v naslednjem mandatu Evropskega parlamenta ne bo več večine za potrjevanje destruktivnih levičarskih politik, kot se je to dogajalo v zadnjih dveh mandatih”. “Več zdrave pameti bo predvsem v EPP. Ni pa gotovo, ali bo dovolj glasov za korenite spremembe, potrebne za vrnitev k avtentičnemu konceptu EU, kot so si ga zamislili ustanovni očetje EU, in za izgradnjo unije, ki bo varovala našo civilizacijo, njene temeljne vrednote, da bi lahko na tej podlagi omogočili mir in blaginjo na naši celini. Ključni bosta dve sporni točki. Prvič – varovanje svobode govora in demografija, vključno z varovanjem naših meja pred nezakonitimi migracijami ter zamenjavami prebivalstva in kulture. Poenostavljeno povedano – gre za ohranitev ali degradacijo našega načina življenja. Nič ne spremeni navad, običajev, kulture in identitete države tako korenito kot zamenjava prebivalstva,” je dejal.

Spomnil je tudi, da je v Sloveniji nova levičarska vlada pred dvema letoma kot enega svojih prvih ukrepov ukinila državni urad za demografijo in začela z razgradnjo ograje na meji z Balkanom, ki so jo sami postavili leta 2015: “Denar in kadre so prerazporejali iz demografskega urada na urad za migracije. Radikalni levičarski premier je celo večkrat izjavil, da je treba formalno izenačiti ilegalne in legalne migracije. Posledica teh dejanj in pozivov je podvojen pritisk ilegalnih migrantov, ki v Slovenijo prihajajo po balkanski poti. Druga posledica je podaljšan in ponovno uveden nadzor na mejah z Italijo in Avstrijo. Levičarska slovenska vlada je zaradi pritiska javnosti uvedla mejni nadzor s sosednjo Hrvaško, kjer absurdno nadzoruje legalne prehode meje in povzroča velike prometne zastoje. Nekaj metrov stran nezakoniti migranti vstopijo v Slovenijo brez dokumentov, nato pa jih slovenska policija vozi v prepolne migrantske centre.”

SDS se po njegovih besedah zavzema za strogo ločevanje zakonitih in nezakonitih migracij ter s tem povezano varnost naših meja. “S tem ne branimo samo svojih ozemelj, temveč tudi naše vrednote in način življenja. Človek je pripravljen braniti in ohranjati tisto, kar ceni. Levičarji so vedno želeli spodkopati vrednotne temelje zahodne civilizacije, nezakonite migracije ali politike odprtih meja pa so njihovo orodje. Uspešni pa so lahko le, če dobro skrivajo svoje prave namene,” je dejal.

A. V.