Dolenjske Toplice: Brezplačni prevozi odslej še prijaznejši

Vozniki prostovoljci z novim vozilom za brezplačne prevoze starejših (vir: občina Dolenjske Toplice)

V Občini Dolenjske Toplice že tretje leto poteka projekt “Pelji me, prosim”. Projekt izvajajo v sodelovanju Društva upokojencev Dolenjske Toplice in občine, koordinator je Turistično informacijski center (TIC) Dolenjske Toplice.

Avtomobil je last občine, ta je zdaj kupila novo vozilo, znamke Dacia Duster.

Novo vozilo je višje in prostornejše ter tako bolj prijazno za prevoz starejših in uporabnikov z različnimi oblikami fizične oviranosti.

Kje je možno naročiti prevoz? Naročilo se odda na telefonsko številko:07 38 45 188, tri dni pred potrebnim prevozom, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro.

Prevoze izvajajo od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro.

Upravičenci do brezplačnih voženj: upokojenci in invalidi, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno prebivališče v občini Dolenjske Toplice.

Prostovoljni prevoz se izvaja za naslednje opravke:

  • obisk pri osebnem zdravniku in/ali zobozdravniku,
  • specialistične preglede na območju UE Novo mesto,
  • v lekarni,
  • na uradih državnih organov (UE Novo mesto, notar, FURS, Geodetska uprava Novo mesto, Sodišče, Zemljiška knjiga),
  • na občini.

V primeru, da je vozilo prosto, se tega lahko uporabi tudi za obisk banke, pošte in nakupe živil v trgovini, ki je najbližja stalnemu prebivališču upravičenca, vendar le dvakrat mesečno za posameznega upravičenca.

Vozniki projekta “Pelji me, prosim” vse v svoje vrste vabijo nove voznike. Dodatne informacije je možno dobiti koordinatorju in predstavniku Društva upokojencev Dolenjske Toplice, Stjepanu Ivekoviću.

M. D.