“To je udarec vsem zdravstvenim delavcem, ki smo se trudili, da bi umrlo čim manj ljudi”

Policija znova poziva: Ostanite doma, zaradi sebe in zaradi drugih! (vir: policija.si; foto: Andrej Petelinšek)

“To je udarec vsem zdravstvenim delavcem, ki smo med pandemijo delali, da bi čim manj ljudi zbolelo in umrlo zaradi covida. Pravila so bila z namenom zmanjšanja prenosov. Prekrške je kaznovala vsaka država, tudi Avstrija. Skrajna levica pa je ves čas nagajala. In še kar ne nehajo,” je zakon, ki vrača grobe tistim, ki niso spoštovali pravil za preprečevanje epidemije koronavirusa, komentiral specialist infektologije Federico V. Potočnik.

 

Začel je namreč veljati zakon, ki določa vračilo glob za nekatere prekrške tistim, ki v času epidemije niso spoštovali ukrepov za preprečevanje širjenja virusa. Gre predvsem za prekrške v zvezi z nošenjem mask in razkuževanjem, z nespoštovanjem omejitve potovanj ter omejitvami in prepovedmi gibanja in zbiranja ljudi.

“Vse globe in kazni, ki jih bo kdo plačal zaradi protestiranja zoper sedanjo vlado, neprijavljenih shodov, grafitov, t.i. sovražnega govora, groženj s smrtjo svobodnjakom, levakom in golobizmu, neplačevanja rtv-prispevka, ‘užalitve’ prvorazrednih ipd . bodo po naslednjih volitvah avtomatično vrnjene. Kako vam to zveni? #enakivatlji,” pa se je na začetek veljavnosti odzval predsednik SDS Janez Janša.

A. V.