Tina Gaber pojasnila svoj obžalovanja vredni zapis o kokainu

Potem ko so se v političnem zakulisju razširile novice, da se premier Robert Golob in Tina Gaber razhajata, so jima na pomoč uslužno priskočili vladi naklonjeni levi mediji. Provladno Delo je z Gabrovo celo objavilo intervju, v katerem je lahko pojasnila stavek o kokainu v svoji diplomski nalogi, ki ga v vsaki normalni državi verjetno politično ne bi preživela partnerka nobenega predsednika vlade. No, v resnici Gabrova zapisa ni pojasnila, ampak je šlo bolj za izmikanje.

 

Gabrova je namreč v diplomski nalogi zapisala: “Toda kljub dejstvu, da se cene drog znižujejo, te še zmeraj niso poceni. Gram kokaina v Ljubljani stane okoli 70 evrov. Žal si ga ne morejo privoščiti vsi, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev, pa je jasno,” je med drugim zapisala.

In kako je v intervjuju za Delo pojasnila besedo “žal” in pa obžalovanje, da večina ekstradnikov v Sloveniji ni bogatašev, da bi si lahko privoščila kokain. “Temo sem si izbrala, ker do drog nikoli nisem imela tolerance in že v uvodu diplomske naloge povem, da substanci, ki uničuje toliko življenj in mladini ubija sanje, ne bomo prizanašali. Zato je lahko vsakomur, ki ni škodoželjen, jasno, da je ta ‘žal’ očitni besedni lapsus mlade študentke,” je povedala. Verjemi, kdor lahko.

Ob vsem skupaj se sicer postavlja tudi vprašanje kakovosti diplom na Fakulteti za družbene vede, kjer mentor odobri diplomsko nalogo, v kateri se očitno odkrito propagira kokain.

A. V.